PFA taber nøglesag i Erhvervsankenævnet

Erhvervsankenævnet har afgjort, at PFA ikke må bruge den kollektive kundekapital til at give nye kunder rabat. Tidligere har PFA kaldt det en afgørelse, som ville få 'vidtrækkende konsekvenser'. (opdateret)
Foto: Lederne
Foto: Lederne

Erhvervsankenævnet har fastholdt det påbud, Finanstilsynet har givet PFA Pension om, at selskabet ikke må bruge sin kollektive kundekapital til at betale for rabatter til nye og eksisterende kunder, skriver PFA Pension i en pressemeddelelse.

"Vi har nu fået ankenævnets vurdering af sagen og det grundlag, som påbuddet blev truffet på. Vi tager afgørelsen til efterretning," siger Jon Johnsen, der er konstitueret koncernchef, i pressemeddelelsen.

Det fremgår af pressemeddelelsen fra PFA, at selskabet allerede i regnskabet for 2013 har efterlevet påbuddet, og ifølge Jon Johnsen betyder det, at hverken eksisterende eller kommende kunder vil kunne mærke nogen forskel. Han tror også på, at selskabet fremover vil kunne tiltrække nye kunder, selv om det ikke bliver muligt at give dem rabatter ved hjælp af den kollektive kundekapital.

”PFA vil fortsat kunne tilbyde løsninger, der er særdeles konkurrencedygtige, så vi forventer, at vi fortsætter med at udbygge vores førerposition i markedet. Jeg er ikke i tvivl om, at den kommende tid vil vise, at PFA fortsat evner at fastholde de mange eksisterende kunder og også vil kunne tiltrække nye kunder på samme måde, som vi har gjort det de seneste år,” siger Jon Johnsen i pressemeddelelsen.

En anden tone dengang

Sagen handler om, at PFA Pension har brugt sin kollektive kundekapital til at finansiere rabatter til nye kunder. Finanstilsynet gav i juni 2014 selskabet et påbud om, at det var i strid med kravet om rimelighed, men PFA Pension valgte at anke afgørelsen, da var uenig i tilsynets vurdering af sagen.

Dengang var tonen dog en anden hos PFA, hvor bestyrelsesformand Svend Askær vurderede, at det kunne få vidtrækkende konsekvenser for selskabet, hvis Erhvervsankenævnet fastholdt Finanstilsynets afgørelse.

"Det er vores opfattelse, at Finanstilsynet er gået for langt i dets indblanding i en privat virksomheds dispositioner. Dette er en principiel sag, som efter PFA’s opfattelse vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis Finanstilsynets afgørelse står til troende,” skriver Svend Askær.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også