FinansWatch

Avis: Margrethe Vestager i spil som EU's finanskommisær

Tidligere økonomi- og indenrigsministre Margrethe Vestager er ifølge dagbladet Børsen i spil til en ny magtfuld stilling som EU-kommisær for den finansielle sektor.

Den nu tidligere radikale leder Margrethe Vestager er et godt bud på at få en meget indflydelsesrig nyoprettet post som ansvarlig i EU-Kommissionen for den finansielle sektor. En portefølje, der hidtil har været opdelt mellem EU-kommissærerne for det indre marked og for økonomi. Det skriver dagbladet Børsen.

"Meget tyder på, at Margrethe Vestager kan få en post som ansvarlig for finansielle tjenesteydelser," siger Sinne Backs Conan, direktør lobbyvirksomheden Konsentio og tidlige mangeårig europapolitisk chef i Dansk Industri, til Børsen. Hun tilføjer, at Vestager er "enromt respekteret i Bruxelles for sit arbejde med bankregulering under det danske EU-formandskab".

I en artikel i går pegede Financial Times, der normalt er særdeles godt orienteret i EU-sager, på at Vestager var i spil som en af flere magtfulde nye næstformænd i EU-Kommissionen, men også at hun skulle være i spil som kommisær for det indre marked og tjenesteydelser. En post, som altså forventes fremover ikke at omfatte reguleringen af den finansielle sektor.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs