FinansWatch

Nordea: Sænker Top-anbefaling efter kursridt

Den seneste tids solide kursudvikling i Topdanmarks aktie får nu analytikerne i Nordea til at sænke anbefalingen af forsikringsaktien til "hold" fra tidligere "køb". Kursmålet er stadig på 180 kr.

"Årsagen er aktiens solide kursstigning, der mindsker det fremadrettede kurspotentiale," skriver Nordea, der stadig mener, at Topdanmarks aktie er blandt de bedste, stabile aktier i Danmark.

Uden for landets grænser øjner Nordeas analytikere dog bedre investeringsmuligheder. Nordea ser eksempelvis et godt kurspotentiale i Sampo. Det finske selskab har en større andel i Topdanmark, men det er i sig selv ikke så væsentligt i forhold til Sampos samlede størrelse, anfører Nordea.

"Hvor du i Topdanmark får dit afkast i form af aktietilbagekøb, så får du i Sampo mere af afkastet i form af udbytte. Sampo giver 5 pct. i udbytte, og hertil skal lægges potentialet for, at kursen stiger," skriver Nordea.

Topdanmark endte fredag 0,5 pct. højere i 168 kr., og aktien er steget med 17,6 pct. siden årsskiftet.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs