FinansWatch

Rohde punkterer spådomme om ny boligboble

Nationalbankdirektør Lars Rohde mener ikke, at man skal frygte en ny boligboble i København. Det skriver Berlingske Business.

På trods af kraftigt stigende boligpriser i København, specielt på ejerlejligheder, og advarsler fra bankøkonomer om en boligboble, så mener direktør i Nationalbanken, Lars Rohde, ikke, at der er noget at frygte. Det skriver Berlingske Business.

Han kan ikke genkende billede, nogen forsøger at male af situationen.

"Nej, egentlig ikke, men det er noget vi følger tæt. Der er bl.a. tilflytning til København på omkring 1000 om måneden, det giver en øget efterspørgsel og der er også godt gang i nybyggeriet i København, så nej, vi er ikke bekymrede på den korte bane," siger han til Berlingske Business.

Lars Rohde er også formand for Systemisk Risikoråd, der er et ekspertorgan, som skal sikre, at økonomien ikke løber løbsk. Lige nu kigger de på, om man skal ændre afdragsfriheden, og Lars Rohde udtaler desuden, at deres eneste bekymring er at give realkreditobligationer mere sikkerhed og gøre dem indiskutabelt sikre.

Rohde: Bankerne må kigge på de høje lønninger

Rohde vil flytte afdragsfri lån over i bankerne

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs