FinansWatch

250 mio. i erstatning til Roskilde Bank-kunder

Aktionærer i Roskilde Bank får samlet set op mod 250 mio. kr. i erstatning, skriver Børsen Finans. Tilbuddet om erstatning er sendt ud.

Finansiel Stabilitet skal betale kunderne i hedengangne Roskilde Bank op mod 250 mio. kr. i erstatning, vurderer Finansiel Stabilitet overfor Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det skriver Børsen Finans.

17.000 kunder har modtaget et brev fra Finansiel Stabilitet, hvor de bliver tilbudt erstatning 60 pct. af deres tab for køb af aktier. Brevene er sendt til aktionærer, som har købt aktier op til og umiddelbart efter Roskilde Banks markedsføringskampagner i 2006 og 2007. Tilbuddet har været kendt længe, men det er altså først nu, at FS oplyser, hvor stor erstatningen forventes at blive i alt.

Erstatning på vej til 17.000 Roskilde Bank-kunder 

Også aktionærer, som har klaget til enten Forbrugerombudsmanden, Pengeinstitutankenævnet eller Finansiel Stabilitet, har modtaget et brev, uanset om de får tilbudt erstatning eller ej.

Erstatningerne kommer på baggrund af et forlig mellem forbrugerombudsmanden og Finansiel Stabilitet fra 2. december 2013.

Aktionærer, som bliver tilbudt erstatning, skal acceptere tilbuddet senest 20. maj.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs