FinansWatch

Bankopkøber lander nyt rekordregnskab

Den aarhusianske energihandler Danske Commodities fortsætter med imponerende vækst, men bundlinjefremgangen følger ikke med på grund af nye investeringer. Til gengæld skal de bære frugt i ny vækststrategi, fortæller CEO Torben Nordal Clausen.

Henrik Lind

2013 blev et nyt godt år for Danske Commodities, der handler med energi over hele Europa. Selskabet har sendt en pressemeddelelse på gaden med en række af nøgletallene for 2013, og de viser, at selskabet, som i de seneste år har leveret eksplosiv vækst og flotte resultater, igen har haft et rekordår. Det er Henrik Lind, der er stifter af og storaktionær i Danske Commodities, og han har gennem sit investeringsselskab Lind Invest købt store aktieposter i bl.a. Djursland Bank, Skjern Bank og Banknordik.

Omsætningen i Danske Commodities stiger med imponerende 54 pct. til 14,4 mia. kr., og bruttoresultatet går ligeledes frem med 48 pct. til 685 mio. kr. Kigger man på driftsresultatet og bundlinjen, er fremgangen til gengæld noget mindre: EBIT lander på 308 mio. kr., en stigning på 13 pct., mens nettoresultatet lyder på 243 mio. kr., hvilket er 12 pct. bedre end sidste år. Flot, men stadig et stykke fra 2012, hvor selskabet med base i Aarhus kunne prale af en resultatfremgang på ikke mindre end 75 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs