FinansWatch

Internationalt: Forslag om amerikansk bankskat på vej

Et nyt forslag om en ekstra skat på bankerne er på vej i USA, og General Electrics kreditkortforretning er genstand for to undersøgelser af brud på den finansielle lovgivning. Her er det internationale overblik.

Forslag om amerikansk bankskat på vej

De amerikanske banker er gået i gang med at mobilisere deres lobbygrupper for at få afværget en trussel, der kom fra en uventet kant. Republikaneren Dave Camp, der sidder i Repræsentanternes Hus, har nemlig planer om at sende et forslag om at lægge en ekstra skat på bankerne til afstemning, skriver Wall Street Journal.

 

GE's kreditkortforretning undersøges

De amerikanske myndigheder har indledt to undersøgelser af General Electrics kreditkortforretning, fordi de mistænker, at den har brudt lovgivningen, som skal beskytte forbrugerne i deres handler med finansielle virksomheder. Det skriver Reuters.

 

Société Générale planlægger ny bonusordninger

Den franske storbank Société Générale vil spørge sine aktionærer om lov til at give medarbejderne en bonus, der svarer til det dobbelte af deres løn, skriver Bloomberg News. Den nye regel kommer i stand, efter EU har indført et loft over, hvor stor en bonus bankansatte kan få udbetalt i forhold til deres grundløn.

 

Britiske banker er stadig for store

Den britiske centralbank, Bank of England, mener stadig, at der er en række britiske banker, som udgør en systemisk trussel, fordi de er for store til, at de kan få lov at gå konkurs. Vicedirektør i banken Jon Cunliffe mener ifølge The Daily Telegraph, at de store banker er det største problem for lovgivere på globalt plan.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs