FinansWatch

Avis: Danske banker kan ikke følge med

Mens udenlandske banker i stigende grad sætter sig på de danske kunder med gode rentetilbud, kan danske banker ikke følge med. Bankernes toplinje rammes af øget konkurrence, stillestående økonomi, lavt forbrug og faldende renteniveau. Det skriver Berlingske Business.

Ni ud af 15 danske pengeinstitutters årsregnskab viser pressede toplinjer, som følge af den massive konkurrence. Imidlertid har blandt andre spanske Santander og svenske Handelsbanken med attraktive renter gjort deres indtog på det danske marked, mens selv vækstorienterede danske bankers udlån er faldende. Eksempelvis oplever Danske Bank er fald i udlånet på 4,4 pct. alene inden for Personal Banking.

Lars Krull, seniorforsker ved Aalborg Universitet, vurderer desuden, at bankernes image spiller en stadig større rolle, når danskerne vælger bank:

"Både Lån & Spar Bank og Arbejdernes Landsbank er pengeinstitutter, som ikke har været involveret i nogen skandaler. De har ikke været fremhævet og associeret med noget negativt overhovedet," siger han til Berlingske Business.

Omvendt har både Jyske Bank og Danske Bank de senere år været involveret i en række skandaler, hvilket har belastet bankernes image og kundetilgang.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs