FinansWatch

Avis: Nye erhvervsobligationer flopper

Folketingets idé med at finde alternative måder at finansiere lidt mere risikable kreditter på, ved at pulje og sælge erhvervsobligationer, lader til at blive et stort flop, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hverken banker eller pensionskasser, som skulle overtage obligationerne, er interesserede, og det skyldes at de projekter, som eventuelt skulle finansieres ad denne vej, er for risikable, når de vurderes efter bankernes normale risikoskalaer.

Der var ellers lagt op til, at finansiering af projekter og ekspansion til mindre og mellemstore virksomheder kunne hjælpes ad denne vej. Men viljen er tilsyneladende ikke til stede, desuagtet at vore nabolande har pæn succes med at pulje risikoen og sælge dem som obligationer til blandt andet pensionskasser. Virksomhederne skulle på denne måde bedre kunne rejse sig efter krisen og dermed komme ud af den kreditklemme, som de er havnet i qua finanskrisen.

"Vi er ikke optimistiske. Men den manglende succes kommer ikke bag på os. De, der tror, at erhvervsobligationer i denne version kan løse deres kreditproblemer her og nu, har ikke hørt efter," siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Et af de pensionsselskaber, der i forvejen er meget aktiv inden for investering i byggeri og ejendomsudvikling, Pensam, er skeptisk.

"Umiddelbart er vi ikke interesseret i erhvervsobligationer, som modellen er nu. Det er for risikabelt," siger investeringsdirektør i Pensam, Benny Buchardt Andersen.

Han savner tilstrækkelige redskaber til at tjekke de underliggende forhold hos låntagerne.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs