Bankrøverne bliver hjemme

Antallet af fysiske bankrøverier er mere end halveret fra 2012 til 2013. Samtidig er beløbsstørrelsen for succesfulde netbankindbrud ligeledes styrtdykket, viser tal fra Finansrådet.

Det er blevet mere trygt at være ansat og kunde i de danske banker. En opgørelse fra Finansrådet viser, at antallet af fysiske bankrøverier er gået fra i alt 71 i 2012 til 35 røverier i 2013. Selvom det er mere end en halvering, så er forretningskonsulent i Finansrådet, Rasmus Engbæk Larsen, dog stadig langtfra tilfreds. Ét bankrøveri er stadig ét for meget, mener han.

”Selvom det er glædeligt, at tallene viser, at bankernes vedholdende indsats mod røverier peger i den rigtige retning, er det ikke noget, vi jubler over. Det gør vi først, når statistikken udviser et rundt nul,” siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Finansrådet er det blandt andet arbejdet med at begrænse adgangen til kontanter, der nu bærer frugt. Det er trejde år i træk, at antallet af bankrøverier falder.

Netbank-røvere har begrænset succes

Også hvad angår indbrud på netbanker, er der sket en positiv udvikling. I 2013 var der i alt 170 netbank-indbrud, hvilket er et lille fald i forhold til året før. Til gengæld er det kun lykkedes røverne at slippe af sted med omkring halvdelen af det beløb, de fik i 2012. Tabet på netbank-røverier lå i 2012 på knap 6,3 millioner, mens tallet i 2013 var nede på lidt mere end 3,2 millioner.

Den udvikling glæder juridisk konsulent Henriette Rolskov, som er ansvarlig for sikring at netbank i Finansrådet.

”Statistikken for 2013 viser en positiv tendens med et fald i tabene. Det er sket selvom de danske banker befinder sig i en situation, hvor de skal håndtere mange og avancerede angreb,” siger hun.

Henriette Rolskov mener, at tallene skal ses i lyset af, at det bliver mere og mere brugt for svindlere at kontakte borgere og forsøge at franarre dem loginoplysninger til netbank. Det kan for eksempel ske via telefon, og det er noget, man skal være meget opmærksom på.   

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også