FinansWatch

JPMorgan står til bøde på 2 mia. dollar i Madoff-sag

JPMorgan Chase & Co kan starte det nye år med at skulle betale en bøde på 2 mia. dollar i en sag med de føderale myndigheder for bankens involvering i Bernard Madoffs pyramidespil. En aftale kan blive offentliggjort i denne uge, skriver flere amerikanske medier, herunder New York Times, der refererer til folk med kendskab til forhandlingerne.

Som led i aftalen kommer JPMorgan til at betale mere end 1 mia. dollar til anklagemyndigheden på Manhattan og de resterende penge til Office of the Comptroller of the Currency (OCC) og en enhed under finansministeriet, der undersøger bredere nedbrud i bankers sikkerhedsforanstaltninger mod hvidvaskning af penge.

Efter Madoff-afregningen med den føderale anklager på Manhatten og lovgivere i Washington vil banken have betalt omkring 20 mia. dollar for at løse regeringens undersøgelser af banken over de sidste 12 måneder.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs