FinansWatch

Prominente kapitalforvaltere bag opkøb af busselskab

Kapitalforvaltningsselskab med flere højtprofilerede personer i ledelsen har samlet investorer til at gennemføre opkøb, der skaber en stor spiller indenfor kollektiv bustrafik i hovedstadsområdet.

Artha Kapitalforvaltning, der har kendte folk som Brian Kudsk og Lars-Christian Brask i ledelsen, har været en nøglespiller i et virksomhedsopkøb indenfor busindustrien, hvor selskabet Umove A/S, med den tidligere Arriva-direktør Johnny Hansen i spidsen, netop har overtaget alle aktierne i Holger Danske/Fjordbus samt De Hvide Busser.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der fremhæver, at købet gør Umove A/S til en vægtig spiller på markedet for kollektiv bustrafik.

”De to selskabers aktiviteter repræsenterer en markedsandel på 8 procent i hovedstadsområdet og er kendt for være blandt de bedste, når kunderne vurderer den leverede kvalitet. Umove A/S omsætter med det nye selskab for DKK 250M om året, kører med mere end 100 busser og har 325 medarbejdere i København,” står der i pressemeddelelsen.

Umove A/S er ejet af selskabets ledelse, der bl.a. tæller administrerende direktør Johnny Hansen, samt en kreds af investorer formidlet af kapitalforvaltningsvirksomheden, Artha Kapitalforvaltning A/S.

Se høsten af investering på gaden

Artha Kapitalforvaltning A/S beskæftiger sig med kapitalforvaltning for individuelle kunder og institutioner og har den tidligere direktør for børsmægleraktiviteterne hos Alm. Brand Markets og FIH, Brian Kudsk, som adm. direktør.

Artha fremhæver selv, at deres koncept er baseret på uvildighed, uafhængighed og gennemsigtighed.

”Artha adskiller sig fra konkurrenterne ved at arbejde med investering i flere aktivklasser for højere afkast til lavere risiko samt ved at tilbyde mulighed for særlige investeringer, som falder uden for traditionelle kapitalforvaltningsaftaler,” står der i pressemeddelelsen.

Den danske kapitalforvaltningsvirksomhed, Artha Kapitalforvaltning A/S, har med selskabets moderselskab Artha Holding A/S samt selskabets aktionærer i Artha Transport A/S stået for en vægtig investering i selskabet:

"I Artha Kapitalforvaltning har vi vurderet, at investeringen var en yderst interessant mulighed, og vi glæder os både over at bidrage til at skabe udvikling og konkurrence på markedsområdet samt at kunne tilbyde en gunstig og anderledes investeringsmulighed for vore kunder, der kan se høsten af deres investering direkte på gaderne," siger Jan Severin Sølbæk, direktør i Artha Kapitalforvaltning A/S.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs