FinansWatch

Bonusloft kan presse banklønninger

EU-parlamentet vedtog natten til torsdag, at bankfolkenes årlige bonusser med aktionærernes tilladelse fremover højst må udgøre det dobbelte af årslønnen, og
det kan medvirke til at presse sektorens generelle lønniveau ned, mener eksperter.

Ifølge flere eksperter vil bonusloftet også medføre en generel ændring i aflønningsmodellen i sektoren, hvis reglerne som planlagt bliver vedtaget af medlemslandene og træder i kraft i begyndelsen af 2014.

Det skriver Berlingske Business.

"Virksomheder måtte tænke hele deres system om og overveje alternative aflønningsmodeller. Den faste løn ville stige for nogle medarbejdere - den samlede aflønning ville dog nok blive reduceret," skriver analysevirksomheden Towers Watson ifølge Berlingske Business.

Storbritannien, hvor bonusser på ti gange årslønnen ifølge Financial Times ikke er ualmindeligt, modarbejdede lønloftet og fik indført en klausul der skal fastlægges på et senere tidspunkt, og som betyder, at langsigtede bonusser vægter mindre i regnskabet./ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs