Internationalt: Bølge af nedgraderinger på vej til Europas banker

De europæiske banker kan i maj og juni se frem til en bølge af nedgraderinger fra Moody's. Samtidig vokser de amerikanske banker sig større og større. Her er det internationale overblik.
Foto: Mark Lennihan
Foto: Mark Lennihan
AF METTE MANDRUP

Bølge af nedgraderinger på vej til Europas banker

I starten af maj vil kreditvurderingsbureauet Moody's tage en beslutning om, hvorvidt det vil sænke sin vurdering af 114 banker i 16 europæiske lande, skriver Wall Street Journal. Beslutningen bliver afventet med spænding, fordi en nedgradering vil sætte yderligere pres på en industri, der i forvejen er hårdt presset af krisen i eurozonen.

 

Amerikanske banker er i vækst

For to år siden lovede den amerikanske præsident, Barack Obama, at han ville bekæmpe banker, der på grund af deres størrelse udgør en systemisk risiko, hvis de skulle gå konkurs. Hans strategi er imidlertid ikke lykkedes, da de fem store banker – JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo og Goldman Sachs – alle er vokset, målt på værdien af aktiver, inden for samme periode, skriver Bloomberg News.

 

Nødhjælp til amerikanske banker giver overskud

Den amerikanske stat kommer til at få overskud på de nødlån, den gav til landets banker og bilproducenter under finanskrisen, vurderer Finansministeriet. Ifølge BBC står overskuddet fra redningen af bankerne til at blive på mindst 2 milliarder dollar.

 

Svenske myndigheder fastholder stramme kapitalkrav

Sidste efterår blev de store svenske banker, herunder Nordea, pålagt særligt stramme kapitalkrav, som ligger over det niveau, Basel-komiteen forlanger. De stramme krav kan komme til at påvirke økonomien i en negativ retning, mener flere analytikere ifølge Bloomberg News. Da Sverige i øjeblikket balancerer på kanten af recession, kan kapitalkravene, som skal indføres seks år tidligere end i andre lande, være årsag til økonomisk tilbagegang.

 

Kortsigtede børsmæglere får de bedste ideer

De børsmæglere, som foreslår deres kunder kortsigtede ideer til at udnytte et faldende marked, er de mest populære blandt investeringschefer, fordi de giver de bedste handelsideer, viser en stor undersøgelse, som gennemgik mere end 400.000 investeringsforslag fra 2011.

 

Goldman-chef går ned i løn

Lloyd Blankfein, der er topchef i Goldman Sachs, har taget en lønnedgang på 35 procent i 2011, så den kom til at ligge på 12 millioner dollar. Faldet skyldtes primært, at Goldman Sachs-aktien faldt sidste år, for hans grundløn ligger på 3 millioner dollar, og herudover kommer en kontant bonus på 2 millioner dollar. De resterende 7 millioner dollar stammer ifølge The Guardian fra aktiebaseret aflønnning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også