FinansWatch

Tidligere Nordea-folk lancerer fakturabørs

En ny børs er åbnet, hvor leverandører kan sælge deres fakturaer til højestbydende. Formålet er at likviditetspressede firmaer kan hente penge til eks. lønninger, hvis debitor har lang betalingsfrist og kassen er tom. (Opdateret.)

Det er Berlingske Business Innovation, det tidligere ErhvervsBladet, der fortæller historien om JuriCetti og Kasper Oldbys iværksætterprojekt, hvor de har oprettet Fakturabørsen, der skal hjælpe likviditetsklemte virksomheder. På den anden side af handelsgulvet står investorerne, der kan sikre sig retten til en faktura, et tilgodehavende, mod at de her og nu betaler eksempelvis en rengøringsvirksomhed et kontant beløb, mod at de til gengæld får en faktura i hånden.

Der findes allerede i dag en factoringbranche, som tager høfligt imod den nye spiller, men hos formanden for brancheorganisationen Finans og Leasings Factorering-sektion, adm. direktør Lars Haahr fra AL-Finans, så er man skeptisk overfor om en omsætning af enkeltfakturaer kan bære et marked i Danmark.

Vil gerne sameksistere

Hos de to stiftere af www.danskfakturabors.dk, Juri Cetti og Kasper Oldby, er man imidlertid sikre på, at der kan opdrives et lønsomt marked.

"Vi vil gerne sameksistere med factoringsselskaberne, men vi kan se af erfaringerne fra USA og England, at der et marked for at omsætte fakturaer online. Men selvfølgelig vil det være en fordel, hvis en virksomhed ikke blot sælger én, men adskillige fakturaer, så den opbygger en kredithistorie," siger Juri Cetti til Berlingske Business Innovation.

De to stifteres løn og overskud skal ske ved, at de tager et cut, hver gang der handles en faktura via deres børs. Juri Cetti har været institutionel aktiehandler i Handelsbanken og Nordea Markets, mens Kasper Oldby har en baggrund som finansiel iværksætter i Sverige og medarbejder i Nordea Corporate Finance.

Factoringsbranchen i Danmark består i dag af fem større selskaber, som tilsammen omsætter for ca. 65 mia. kr. årligt.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere