Kryptobørs oplevede omsætningsfald på 75 pct. i fjerde kvartal

Forbrugernes vigende tillid til at investere i kryptovaluta har kunnet mærkes hos kryptobørsen Coinbase, der netop er kommet med regnskab. 
Kryptobørsen Coinbase har oplevet færre handler i fjerde kvartal 2022. Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix
Kryptobørsen Coinbase har oplevet færre handler i fjerde kvartal 2022. Foto: Richard Drew/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i kryptobørsen Coinbase faldt tirsdag 1,2 pct. i det amerikanske eftermarked. Fjerde kvartal var en hård omgang efter nedturen for de digitale valutaer og efter et tillidsknæk hos investorerne på bagkanten af flere opsigtsvækkende konkurser i branchen.

Koncernens justerede resultat per aktie faldt i fjerde kvartal fra et plus på 3,32 dollar til et underskud på 2,46 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med minus 2,17 dollar.

Driftsresultatet, justeret EBITDA, svingede fra et overskud i fjerde kvartal 2021 på 1,21 mia. dollar til et underskud i de sidste tre måneder af 2022 på 124 mio. dollar, mens et minus på 202 mio. dollar dog var ventet her.

Omsætningen faldt med 75 pct. til 629 mio. dollar, men dog mod ventede 581 mio. dollar. Her var der et fald i transaktionsindtægterne på 86 pct. til 322 mio. dollar, mens abonnementsindtægterne steg med 33 pct. til 283 mio. dollar.

Handelsvolumen på platformen dykkede med 73 pct. til 145 mia. dollar i de tre måneder, mens 149,36 mia. dollar var spået ifølge Bloomberg News, og værdien af kundernes aktiver på platformen faldt med 71 pct. til 80 mia. dollar.

”For at sige det indlysende var 2022 et udfordrende år for kryptomarkeder og vores transaktionsindtægter,” hedder det i regnskabet.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også