FinansWatch

Efter rentefald er 3,5 pct.-lånet nu toneangivende

Renten er faldet på det seneste, og det betyder, at fastforrentede realkreditlån til en rente på 4 pct. snart kan være fortid.

Foto: Jens Dresling

Den seneste uger har et lån på 4 pct. været det toneangivende lån at sende i retning af boligejere med hang til fast rente og afdrag.

Renterne har dog haft kurs nedad på det seneste, og det betyder, at det nu er 3,5 pct-lånet, der er det toneangivende. Det skriver erhvervsmediet Finans. Lånet på 4 pct. er meget tæt på kurs 100 og er dermed tæt på at lukke.

Den lavere rente betyder, at boligejerne efter skat sparer omkring 250 kr. om måneden per lånte mio. kr., og det kommer særligt førstegangskøbere til gode, vurderer Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker i Nordea Kredit.

”Det lyder måske ikke af meget, men hvis der er tale om en førstegangskøber i hovedstaden eller landets andre store byer, er det ikke unormalt, at prisen udgør adskillige mio. kr., og derfor kan rentefaldet sagtens mærkes for de købere,” siger Nordea Kredits chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann.

Tidligere i denne uge røg renten på F5-lån under 2 pct. og er dermed dykket 1 procentpoint på en måned. Det samme gør sig gældende for F3-renten, som er faldet fra 2,5 pct. til 1,5 pct.

Derfor er de to typer af flekslån på det seneste blevet en bedre mulighed for rådgivere at sende i retning af boligkøbere, der prioriterer en lav ydelse og har råd til at løbe en højere renterisiko.

Hussalget i juni falder til det laveste i otte år

Renten på populært boliglån ryger under 2 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs