FinansWatch

FA lufter mulighed for kort overenskomst

En forkortet overenskomsperiode på et år kan give mening, hvis de voldsomme prisstigninger og den generelle økonomiske usikkerhed fortsætter, siger FA forud for forhandlingerne. Skræmmeeksemplet var dyr overenskomst lige inden finanskrisen.

”Med denne historiske inflation og historiske usikkerheder, der vil vi ikke udelukke noget som helst. En korte overenskomstperiode kan være et værktøj, man bringer i anvendelse,” siger Nicole Offendal fra FA.. | Foto: FA / PR

Hvis inflationen og den økonomiske usikkerhed tiltager eller varer ved, kan det ifølge arbejdsgiverforeningen FA blive nødvendigt at bringe et særligt værktøj i brug i overenskomstforhandlingerne. Nemlig at forkorte perioden, så overenskomsten løber i et år frem for tre. Adm. direktør Nicole Offendal fra FA siger, at organisationen ikke udelukker at bringe det redskab i spil.

”Med denne historiske inflation og historiske usikkerheder, der vil vi ikke udelukke noget som helst. En kort overenskomstperiode kan være et værktøj, man bringer i anvendelse,” siger hun.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs