FinansWatch

Fed-chef i Kansas ser renten på 2 pct. til august

Det kan gå hurtigt opad med renterne i USA, hvis man skal tro chefen for Federal Reserve i Kansas City.

Foto: LEE JAE WON/REUTERS / X01385

Den toneangivende amerikanske rente vil være på 2 pct. til august mod nuværende 0,75-1,00 pct.

Det mener chefen for Federal Reserve i Kansas City, Esther L. George.

- Federal Reserve har understreget en forpligtelse til at handle hurtigt for at genoprette prisstabiliteten, og derfor venter jeg, at yderligere rentestigninger kan bringe renten på 2 pct. til i august, sagde Esther L. George natten til tirsdag ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske centralbank satte renten op med 50 basispoint tidligere på måneden. Og centralbankens formand, Jerome Powell, har signaleret, at banken er på vej mod en tilsvarende bevægelse på rentemøderne i henholdsvis juni og juli.

Det er den høje inflation, der får alverdens centralbanker til at reagere og rykke mod rentestigninger. Og Kansas’ Fed-chef kalder da også bekæmpelse af inflationen en ”topprioritet”, hvor Federal Reserve bør vende sig mod sit oprindelige mål for inflationen på 2 pct.

Mens en del af inflationen hænger sammen med varemangel samt den russiske invasion af Ukraine, ser Esther L. George et ”usædvanligt stramt” arbejdsmarked, der har bidraget til stigende priser selv i sektorer af den amerikanske økonomi, hvor efterspørgslen ikke er fuldt ud genoprettet til niveauer fra før corona.

”Den inflation, vi ser nu, er åbenbart for bredt funderet til at kunne afvise. Centralbankens opgave er at forhindre vedvarende ubalancer,” sagde hun.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs