FinansWatch

Kinesisk centralbankchef ser Evergrande-krise som en markedsbegivenhed

Markedet vil tage sig af ejendomsudvikleren China Evergrandes misligeholdelse af gæld, mener den kinesiske centralbankchef Yi Gang, der dermed afviser at komme med en hjælpende hånd til selskabet.

Den gældsramte kinesiske ejendomsudvikler China Evergrandes misligholdelse af sin dollargæld er en markedsbegivenhed, og det vil markedet tage sig af.

Det siger den kinesiske centralbankchef Yi Gang, der dermed afviser at redde ejendomsgiganten, der har mere end 300 mia. dollar i gæld.

Det skriver Bloomberg News.

Kreditorerne og aktionærernes rettigheder og interesser vil blive respekteret fuldt ud i overensstemmelse med deres juridiske anciennitet, siger Yi Gang, chef for den kinesiske centralbank, PBOC, i en video ifølge Bloomberg News.

Ejendomsudvikleren, der fortsat mangler at betale renter på to obligationslån i denne uge, sagde fredag, at den aktivt vil arbejde sammen med udenlandske kreditorer om en restrukturering af gælden.

Efter videomeddelelsen fra centralbankchefen har kreditvurderingsselskabet Fitch sænket ejendomsgigantens langsigtede gæld i udenlandsk valuta til begrænset misligholdelse med henvisning til misligholdelsen af en rentebetaling på 82,5 mio. dollar på et dollarobligationslån med udløb 6. december.

En begrænset misligholdelse angiver en udsteder, der efter Fitchs opfattelse har oplevet en usikret betalingsmisligholdelse på en obligation, men som ikke har indgået konkursansøgninger, administration, betalingsstandsning, likvidation eller anden formel likvidationsprocedure, og som i øvrigt ikke er ophørt.

Problemerne i det kinesiske ejendomsmarked har også bredt sig til ligeledes kinesiske ejendomsudvikler Kaisa Group Holdings, der tirsdag ikke var i stand til at tilbagebetale en dollarobligation på 400 mio. dollar.

Det har også fået Fitch til at sænke sin kreditvurdering for Kaisas udenlandske gæld til begrænset misligholdelse.

Kaisa er med 11,6 mia. dollar i udenlandsk obligationsgæld, den tredje største indehaver af dollargæld blandt de kinesiske ejendomsudviklere.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs