FinansWatch

Hvidvasksekretariatet sender over dobbelt så mange indberetninger til efterforskning

Der blev i 2020 sendt mere end dobbelt så mange indberetninger fra Hvidvasksekretariatet videre til efterforskning hos andre myndigheder.

Foto: Lars Krabbe/ERH

Hvidvasksekreratiatet, som under Bagmandspolitiet modtager indberetninger og mistænkelige overførsler, sendte sidste år mere end 24.000 indberetninger videre til efterforskning hos Poltiet, Skattestyrelsen, PET eller andre myndigheder, skriver Børsen på baggrund af kontorets årsrapport.

“Man kan sige det på den måde, at når vi får udstillet oplysninger om hvidvask og anden økonomisk kriminalitet for de kompetente myndigheder, så øger det sandsynligheden for, at der bliver startet undersøgelser og sager, så det skulle også gerne have en præventiv effekt,” siger Jørgen Andersen, chef for Hvidvasksekretariatet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs