FinansWatch

Amazon sælger obligationer til at finansiere gæld og aktietilbagekøb

Et lukrativt lånemarked får amazon til at sælge obligationer til aktietilbagekøb og refinansiering af gæld, skriver Bloomberg News.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Amazon lægger op til at sælge obligationer, der skal bruges til at refinansiere gæld og købe aktier tilbage.

Det skriver Bloomberg News.

Det er det nuværende lukrative marked med lave låneomkostninger, der har fået selskabet til at gå i den retning.

Ifølge Bloomberg News har flere selskaber i den seneste tid udnyttet det vidtåbne obligationsmarked til at hente billige lån, også selvom de slet ikke har behov for det, og det samme gælder for Amazon.

Amazon har senest leveret en rekordhøj indtjening på 15,79 dollar per aktie og en omsætning på 108,5 mio. dollar, hvilket var en stigning på 44 pct. og markant over analytikernes estimater.

"Indtjeningen fra mandagens udbud skal bruges til generelle virksomhedsformål, hvilket også kan inkludere opkøb og kapital til drift. Den to-årige obligation bliver rettet mod udvalgte grønne eller sociale projekter, som kan inkludere bæredygtig transport, vedvarende energi eller bæredygtigt byggeri," fremgår det af obligationsdokumenter ifølge Bloomberg.

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs