FinansWatch

Renten stiger op til ECB's obligationsstatus

Renten på det danske obligationsmarked stiger forud for møde i ECB.

Foto: Spar Nord/PR

Renten på det danske obligationsmarked stiger en anelse mandag middag forud for Den Europæiske Centralbanks opgørelse af sidste uges obligationsopkøb.

Inden da er handlerne mandag morgen blevet præsenteret for en skuffende tysk industriproduktion. Og samtidig tygger de på den hjælpepakke på 1900 mia. dollar, som den amerikanske præsident, Joe Biden, fik stemt gennem Senatet. I første omgang skal pakken dog tilbage til det andet kammer i Kongressen, Repræsentanternes Hus.

Her har det demokratiske flertal allerede støttet pakken, som skal genoprette USA's økonomi efter et år, hvor coronapandemien har ramt hårdt. Vedtagelsen ventes at ske meget hurtigt med accept fra Repræsentanternes Hus, formentlig tirsdag. Og herefter bliver den til endelig lov, når Joe Biden forventeligt næste søndag underskriver lovpakken.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger mandag middag i minus 0,16 pct., hvilket er 1 basispoint højere end fredag.

Men dagens hovedbegivenhed kommer kl. 15.45, når Den Europæiske Centralbank, ECB, offentliggør sidste ugens pandemiopkøb.

"Flere direktører i ECB har råbt vagt i gevær over for de stigende renter. Selv samme ECB-direktører har blandt andet nævnt større obligationsopkøb igennem ECB’s PEPP-program som en mulighed for at modvirke rentestigningerne. Faktum er dog, at vi indtil videre ikke har set, at ECB har skruet op for seddelpressen," skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

ECB købte ugen før obligationer for 12 mia. euro i PEPP-programmet. Det var det laveste opkøb siden starten af januar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs