FinansWatch

Hjælpepakke til minkindustrien vil også gavne banker

Det er ikke kun de pressede minkavlere, der vil få noget ud af en økonomisk hjælpepakke. Også banker med milliarder i udlån til minkavlerne vil vinde på det, vurderer seniorrådgiver.

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Mens politikerne forhandler om en økonomisk hjælpepakke til det kriseramte erhverv, får en eventuel aftale ikke kun betydning for minkavlerne, men også finanssektoren. Det skriver Finans.

Bankerne har nemlig milliarder i udlån til minkavlerne, og får de erhvervsdrivende erstatning, vil det også mindske risikoen for, at bankerne ender med store tab, når erhvervet er ved at blive aflivet, fordi bankerne har pant i de ejendomme og det udstyr, der bruges i produktionen.

"Bankerne har da en klar kommerciel interesse i, at hjælpepakkerne bliver så gode som muligt. Hvis de har et udlån på 1 mio. kr. til en minkavler og har nedskrevet den halve mio. kr., og der kommer hjælp fra staten, kan bankerne tilbageføre dele af nedskrivningerne," siger Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Finans.

Finanssektoren siger farvel til minkbranchen: "Vi har nedskrevet det på erhvervet, som vi skal" 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs