Analytiker om Nordea-regnskab: Godt købmandsskab bør sende aktien op

Jyske Banks bankanalytiker Anders Vollesen spår kursstigning ovenpå Nordea-regnskab. Særligt hæter han sig ved, at nettorenteindtægterne er de højeste i mange år.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU FINANS

Nordeas regnskab overrasker positivt på stort set alle linjer, og særligt nettorenteindtægterne og et pænt fald i omkostningerne bør sende aktien på ret kurs fredag morgen, vurderer analytiker i Jyske Bank, Anders Haulund Vollesen.

"Når vi står med nettorenteindtægter, der stiger mere end ventet, og en omkostningsbase, der falder mere end ventet, så er det to ting, der må være de primære positive elementer, man kan tage med sig fra regnskabet, og derfor kan jeg ikke forestille mig andet, end at aktien skal stige på regnskabet."

"Størrelsesordenen tør jeg dog næsten ikke spå om, men 1-3 pct. vil være mit gæt," siger Anders Haulund Vollesen til Ritzau Finans.

Nordea kom ud af tredje kvartal med et nettooverskud på 837 mio. euro mod et underskud på 332 mio. euro i samme kvartal 2019. Analytikere, der havde givet estimater til Bloomberg News ventede 695,5 mio. euro.

På trods af ultralave renter formåede Nordea at løfte nettorenteindtægterne til 1146 mio. euro fra 1083 mio. euro.

"Nordea siger selv, at det er den højeste nettorentestigning i otte år, og jeg synes, at det er imponerende, at de kan løfte nettorenteindtægterne så meget og udvide marginen," siger Anders Haulund Vollesen.

Han hæfter sig ved, at det sker ved, at Nordea vinder markedsandele.

"En del af det handler om, at Nordea har en fornuftig udlånsvækst og tager markedsandele inden for realkredit. Det er med til at hæve mængden af de udlån, de har."

"Samtidig er der nogle margineffekter. Vi har blandt andet set, at de ligger med nogle af de højeste boligrenter i Sverige, og alligevel tager de markedsandele. Det må man bare kreditere til godt købmandsskab i sidste ende," siger Anders Haulund Vollesen.

På omkostningssiden formåede Nordea at skære ned til 1089 mio. euro fra 2175 mio. euro i kvartalet året før, hvor der var store engangsudgifter til hensættelse.

Nordea fastholder desuden, at årets omkostninger vil lande under 4,7 mia. euro, hvilket på baggrund af dagens regnskab bestemt er inden for rækkevidde, vurderer Anders Haulund Vollesen.

"Jeg har længe regnet med, at de vil ligge komfortabelt under de 4,7 mia. euro, og det tror jeg helt sikkert, at de lykkes med."

På nedskrivningssiden tilbageførte Nordea 2 mio. euro, mens analytikere havde ventet en udgift på knap 76 mio. euro. Nordea holder desuden fast i, at årets nedskrivninger lander under 1 mia. euro.

Nordea vender underskud til overskud 

Investeringsøkonom ser vigtigt nybrud i Nordea-regnskab

Nordeas danske forretning sætter en prop i nedskrivninger - vigtig indtægtspost falder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også