FinansWatch

Forretningsmand sigtes for hvidvask af 361 millioner

47-årig forretningsmand og en direktør på 62 år kræves fængslet af Bagmandspolitiet.

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I en ny stor svindelsag har Bagmandspolitiet rejst sigtelse om hvidvask af 361 millioner kroner. Det kommer frem i et retsmøde torsdag i Københavns Byret.

En 47-årig mand sigtes for over tre omgange i relation til tre forskellige selskaber at have modtaget store millionbeløb, hvorefter han skal have videresendt pengene til en række selskaber i udlandet.

Men han vidste, at der var tale om penge fra kriminalitet, hævder politiet.

To anklagere vil kræve både den 47-årige samt en 62-årig direktør varetægtsfængslet. Sidstnævnte sigtes for hvidvask af 80 millioner kroner. Begge var blandt de seks anholdte under en politiaktion onsdag.

Pengene blev konverteret og derefter overført i euro til de udenlandske selskaber, fremgår det af sigtelsen, som anklager Nathalie Elias fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internation Kriminalitet (SØIK) har læst op.

Transaktionen skal være sket via betalingsplatformen Inpay.

Hvordan mændene stiller sig til sigtelserne, er ikke afklaret torsdag formiddag. De repræsenteres af advokaterne Anders Boelskifte og Henrik Stagetorn.

Dommeren har nedlagt navneforbud for begge mænd.

De selskaber, som den 47-årige skal have begået kriminaliteten i, har adresser i blandt andet Odense, Hillerød og København K. Et selskab er hjemmehørende på Strandvejen i Hellerup.

I forbindelse med onsdagens aktion oplyste Bagmandspolitiet (SØIK), at sagen drejede sig om unddragelse af skat og moms samt om hvidvask for 220 millioner kroner.

Politiinspektør Christian Jakobsen ønsker torsdag ikke at udtale sig nærmere om, hvorvidt der er sket beslaglæggelse af værdier.

"Det er noget, vi forfølger både i ind- og udland. Vi kigger på en bred palette af værdier. Det kan for eksempel være ejendomme, rede penge, smykker og designermøbler," siger politiinspektøren.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere