Regeringen forudser fald i dansk BNP på over 5 pct. i år

Ifølge flere medier forudser den danske regering, at bruttonationalproduktet, BNP, vil falde med 5,3 pct. i 2020 (Opdateret).
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Coronakrisen kommer til at ramme dansk økonomi hårdt i 2020.

Dansk økonomi skrumper med 5,3 procent i år grundet nedlukning af samfundet. Det viser Økonomisk Redegørelse, som finansminister Nicolai Wammen (S) vil præsentere klokken 12.

Det erfarer Børsen, Bloomberg og TV2 News.

Arbejdsløsheden vil stige, og boligpriserne vil falde, viser redegørelsen desuden også ifølge medierne.

I april kom Finansministeriet med en prognose for dansk økonomi. Den indeholdt tre scenarier. Disse bød på væksttab på mellem tre og seks procent.

Ifølge redegørelsen forventer regeringen dog et plus på fire procent på væksten i bruttonationalproduktet (bnp) næste år.

Allerede mandag meddelte Finansministeriet, at den danske stat har brug for en stor milliardindsprøjtning for at have penge til at betale de hjælpepakker, der er vedtaget under coronakrisen for at redde hårdt pressede virksomheder.

Samlet set har den danske stat brug for 294 milliarder kroner i finansiering i år. Det er 207 milliarder kroner mere, end forventningen var i slutningen af 2019, hvor coronavirusset ikke havde ramt verden.

"Behovet for ekstra finansiering skyldes særligt hjælpepakkerne i forbindelse med coronaepidemien, men også blandt andet ventede lavere skatteindtægter grundet de økonomiske konjunkturer," skrev Finansministeriet.

Hjælpepakkerne står til at udløbe 8. juli. De giver blandt andet kompensation for løn til hjemsendte ansatte og virksomheders faste udgifter.

(Opdateret kl. 11.13 med yderligere oplysninger)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også