FinansWatch

Fed-direktør ser renten i USA som "moderat" lempelig

Chefen for den amerikanske centralbank i New York mener, at renten nu er med til at øge væksten i den amerikanske økonomi.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

John Williams, chefen for den amerikanske centralbanks vigtige afdeling i New York, vurderer, at Federal Reserves ledende rente efter tre nedsættelser nu er "moderat" lempelig og øger væksten i den amerikanske økonomi. Samtidig vurderer han, at den lave arbejdsløshed ikke skaber inflation.

"Folk forventer, at inflationen vil forblive lav, og jeg tror, det er en faktor, som holder inflationen nede, sagde John Williams i forbindelse med en begivenhed hos avisen The Wall Street Journal, i New York," skriver Bloomberg News.

Onsdag viste en opgørelse, at produktiviteten uden for landbruget i tredje kvartal faldt med 0,3 pct. mod en ventet stigning på 0,9 pct. og sammenlignet med et plus på 2,3 pct. i andet kvartal. Den negative overraskelse rystser dog ikke New York-chefen.

"Mit syn på produktiviteten er, at den har været oppe og nede fra år til år. Det afspejler styrken i BNP i den specifikke kvartal. Så jeg tager ikke et stort signal fra et kvartals produktivitet eller et kvartals data," lød det.

I tredje kvartal voksede den amerikanske økonomi med 1,9 pct. i forhold til andet kvartal. det var højere end de ventede 1,6 pct.

Fed-direktør ser renterne det rette sted

Amerikanske storbankers strateger dybt uenige om rentens retning

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere