FinansWatch

Aktiechef: Aktieinvestorer overhører recessionsadvarsler

Aktiechef i Sampension Philip Jagd advarer om, at aktiernes "vilde soloridt måske nærmer sig en afslutning".

Mens rentemarkedet febrilsk råber op om en kommende recession, bliver advarslen tilsyneladende slet ikke hørt af aktieinvestorerne.

Det mener aktiechef i Sampension Philip Jagd, som advarer om, at aktiernes "vilde soloridt måske nærmer sig en afslutning".

Han argumenterer, at de aktuelle rekordlave renter signalerer, at der er en potentiel krise på vej, og at aktiers prissætning derfor burde falde.

"Det har der dog ikke været de mindste tegn på indtil nu, hvor globale aktier handles på samme eller højere niveau end de seneste par år, mens renterne er styrtdykket. Da indtjeningsvæksten i år har været meget nær nul, så er hele årets flotte aktieafkast opnået ved en højere prisfastsættelse," anfører Philip Jagd.

Han noterer samtidig, at andre traditionelle indikatorer for den finansielle verdens tro på fremtiden - og dermed deres risikoappetit - er kollapset sammen med renterne.

Det gælder såvel forholdet imellem industrimetal- og guldpriser som udviklingen i valutaer som f.eks. japanske yen og schweizerfrancen, der er styrket markant.

"Imens aktiemarkedet ved årsskiftet handlede alt for billigt i forhold til disse andre aktiver, er pendulet nu svunget den anden vej. Store dele af aktiemarkedet ignorerer en sværm af farer for de virksomheder, man køber sig ind i. Det er risici, der ikke nødvendigvis er selskabsspecifikke, og som man ikke bliver ret godt betalt for at tage lige nu. Med andre ord: Obligationer, valuta og metaller fortæller os, at man ikke skal have flere aktier i sit depot, end man kan bære at miste en stor del af igen," skriver Philip Jagd.

Mere fra FinansWatch

Pimco-boss: Ikke sikkert inflationen kommer

Investeringschef hos den globale kapitalforvalter Pimco mener, at investorerne handler på en fejlagtig bekymring for, at forbrugerpriserne vil stige, for det er langtfra sikkert, at inflationen vil gå op.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs