FinansWatch

Citigroup vil fyre hundredevis af børsmæglere

Den amerikanske storbank planlægger at skære flere hundrede stillinger fra i sin globale forretning for værdipapirhandel, skriver Bloomberg News mandag aften.

Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Ritzau Scanpix

Den amerikanske storbank Citigroup planlægger at skære flere hundrede stillinger fra i sin globale forretning for værdipapirhandel.

Det skriver Bloomberg News mandag aften.

Der vil være tale om reduktioner i antallet af medarbejdere både inden for aktiehandel og obligationshandel, erfarer nyhedsbureauet med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Så meget som 100 medarbejdere inden for aktiehandel, eller 10 pct. af de ansatte i den afdeling, kan se frem til en fyreseddel.

Citigroup har ikke ønsket at kommentere forlydenderne over for Bloomberg News.

Storbankens - mulige - planer kommer i kølvandet af, at de store investeringsbanker på Wall Street har oplevet deres mest ringe halvår i mere end et årti, når man måler på handelsindtægterne. Det skyldes, at investeringskunderne er nervøse for konsekvenserne af handelskrigen mellem Kina og USA og for udviklingen i den globale økonomi.

Indtægterne fra handel med aktier faldt med 17 pct. i første halvår hos Citigroup til 1,6 mia. dollar, og det var hovedårsagen til at de samlede handelsindtægter faldt med 5 pct. - det største minus blandt de store amerikanske investeringsbanker, ifølge Bloomberg News.

Tidligere på måneden meldte Deutsche Bank ud, at den helt forlader området for aktiehandel. Det vil ske i forbindelse med en noget større omstrukturering, hvor samlet 18.000 ansatte skal forlade koncernen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs