FinansWatch

Hvidvaskjæger trækker spor af retssager efter sig

Bill Browder er en central figur i flere bankers hvidvasksager, men han har selv en baggrund, der får kritikere til at sætte spørgsmålstegn ved hans troværdighed.

Bill Browder | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Remy de la Mauviniere

Hvidvaskjægeren Bill Browder, der blandt andet har hjulpet medier i Danmark med af afsløre hvidvasksager som den i Danske Bank, får nu sat spørgsmålstegn ved sin troværdighed. Det skriver Finans.

Det er blandt andet grundet sag, hvor Bill Browder i 2013 blev idømt ni års fængsel i Rusland for skattesvindel i absentia i forbindelse med hans investeringfond Hermitage Capital Management, der blev etableret tilbage i 1996. Ifølge de russiske myndigheder har Bill Browder svindlet statskassen for 1,5 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs