FinansWatch

Betalingsrådet sætter spørgsmålstegn ved om dankortet altid vil være billigst

Dankortet er suverænt det mest udbredte betalingsmiddel i Danmark, men hvis det samme var tilfældet for de internationale konkurrenter, ville dankortet ikke nødvendigvis være billigst, lyder det fra Betalingsrådet.

Foto: PR

Det er ikke sikkert, dankortet ville være det billigste på markedet, hvis visa- og mastercards var lige så udbredte. Sådan lyder det fra Betalingsrådet ifølge Børsen.

"Hvis der ses bort fra kontanter og fokuseres på betalingskortene, som bedst lader sig sammenligne, så var dankortet billigst i 2016. Men man skal være forsigtig med at konkludere, om internationale debet- eller kreditkort ville være enten dyrere eller billigere end dankort, hvis de havde den samme udbredelse," skriver Betalingsrådet i en analyse ifølge Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs