FinansWatch

Partier vil have placeret ansvaret om hvidvasktilsyn i Danske Banks estiske filial

Der skal placeres et ansvar for Danske Banks hvidvask mellem Finanstilsynet og det estiske tilsyn, lyder det fra flere folketingspolitikere.

Formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov (S) | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Det danske Finanstilsynet og det estiske tilsyn er i åbenlys konflikt om, hvem der bærer ansvaret i Danske Banks hvidvasksag fra bankens estiske filial. Det kom til udtryk, da Finantilsynet i sin redegørelse argumentere fir, at det var det estiske tilsyn, der er ansvarlig for antihvidvaskkontrollen i den estiske filial. Det estiske tilsyn kaldte det efterfølgende for "et forsimplet syn på de juridiske omstændigheder. Flere af Folketingets partier vil nu have placeret et ansvar. Det skriver Berlingske.

"Det er meget underligt, at der er så grundlæggende uenigheder mellem det danske og estiske finanstilsyn om de enkelte tilsyns ansvarsområder. Derfor er vi nødt til at finde ud af, hvem der tolker reglerne forkert. For det må der være nogen, der gør. Derefter skal det vurderes, om uenighederne har indflydelse på de konklusioner, som det danske Finanstilsyn er kommet frem til," siger formand for Folketingets Erhvervsudvalg, Morten Bødskov (S), til Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs