FinansWatch

Schweizisk storbank vil skære i bonusserne

UBS, Schweiz' største bank, lægger an til at reducere medarbejderbonusser med op til 20 pct. i dele af sin forretning ifølge Bloomberg.

Foto: Alessandro Della Bella

Den schweiziske storbank UBS planlægger at reducere i de årlige bonusser til medarbejderne i sin investeringsbankforretning og sin asset management-virksomhed.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med kendskab til sagen.

Ifølge oplysningerne har UBS fortalt sine medarbejdere i Europa og Asien, at banken planlægger at skære i bonusserne for 2018 med op til 20 pct., efter at UBS i fjerde kvartal under den store markedsuro, hvor bankens kunder trak 8 mia. dollar ud af markedet, oplevede, at indtægterne ikke levede op til forventningerne. I 2017 steg bonuspuljen med 6 pct. til 3,1 mia. schweizerfranc.

UBS er ikke den eneste bank med planer om lavere bonusudbetaling til sine medarbejdere. I sidste uge erfarede Bloomberg News også, at franske Société Générale planlægger en bonusreduktion til sine børsmæglere på 25 pct. for 2018, ligesom banken også leder efter andre besparelser. Ligeledes på grund af indtjeningssvigt i fjerde kvartal under den finansielle uro.

USA sagsøger endnu en bank for finanskrisens synder 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs