FinansWatch

Færre boliger sælges på tvangsauktion

Nye tal viser, at færre boliger bliver solgt på tvangsauktion. Årsagen er ikke, at færre boliger ender på tvangsauktion, men at antallet af aflyste tvangsauktioner er steget.

Foto: Colourbox

Der blev solgt færre boliger på tvangsauktion i 2018 sammenlignet med 2017.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Tallene viser, at der i 2018 blev solgt 2.287 boliger på tvangsauktion i Danmark, hvilket er 3 pct. færre end i 2017.

Årsagen til faldet er dog ikke, at færre boliger ender på tvangsauktion. Antallet af bekendte tvangsauktioner har ikke ændret sig mærkbart i perioden, men til gengæld steg anallet af aflyste tvangsauktioner med 18 pct. i 2018.

"Når en tvangsauktion bliver aflyst, er det, fordi ejeren af boligen finder en løsning på sine likviditetsproblemer, så kreditoren får sit tilgodehavende. Eller også lykkes det at sælge boligen på almindelige markedsvilkår," siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

"En tvangsauktion er altid sidste udvej for både boligejeren og kreditoren, og derfor er det også udpræget positivt, når en tvangsauktion bliver aflyst," understreger hun.

Stadigt få tvangsauktioner i Danmark trods lille sommerstigning

Forældrekøb får lejlighedspriserne til at stige

Danske boligejere afdrager mere på gælden 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs