FinansWatch

Fed-chef ser økonomien i et "godt klima"

Ifølge centralbankens næstformand er den amerikanske økonomi i god gænge, hvilket også afspejler sig i jobvæksten.

Næstformand Randal Quarles i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vurderer, at det amerikanske økonomi er i "godt klima" med en stærk jobvækst i december.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en tale, som Quarles torsdag holdt i New York.

Næstformanden fremhævede, at den amerikanske økonomi i december skabte 312.000 nye jobs, hvilket i Fed-chefens øjne er et "meget stort tal", og samtidig er inflationen i økonomien inddæmmet.

Quarles vurderer derfor, at basisscenariet for den amerikanske økonomi stadig er stærk, og de tegn på økonomisk svækkelse, der er set i Europa og Kina, kan være forårsaget af faktorer af midlertidig karakter.

"Tydeligvis er markedet mere opmærksom på de nedadgående risici, men kernebasisscenariet er fortsat meget stærkt. Dataene fra den reale økonomi er meget stærke og ser ud til at fortsætte med at være stærke," lød det fra Randal Quarles ifølge Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs