FinansWatch

Finansmarkederne har kurs mod det værste år siden 2008

Årets sidste måneder har været et blodbad på de finansielle markeder, hvis lige man nogle steder skal helt tilbage til finanskrisen for at overgå.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO

Nedturen på de globale aktiemarkeder i år ser ud til at overgå selv den europæiske gældskrise i 2011, og man skal helt tilbage til finanskrisen i 2008 for at finde større tab. Det skriver Finans' e-avis.

Faldet i det globale MSCI World-aktieindeks er ifølge Bankinvest på omtrent 10 pct. indtil videre i år. Det er lige akkurat mere end tabet i 2011 som helhed og det største siden 2008.

"Den negative bølge har været væsentligt kraftigere, end mange havde forventet," siger Jakob Vejlø, strateg i Bankinvest, til Finans' e-avis.

Amerikanske S&P 500 er nede med omtrent 4 pct. i år efter tab på næsten 13 pct. siden september. Det er også det værste årlige fald siden 2008. Ligeledes er faldet på omtrent 12,2 pct. i europæiske Eurostoxx 600 det værste siden 2008, ifølge Bankinvest.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs