FinansWatch

EU godkender delstaters salg af HSH Nordbank

EU-Kommissionen har givet grønt lys til et salg af HSH Nordbank, der blandt har mange lån i shipping-sektoren, til en stribe private investorer anført af Cerberus Capital.

Det fremgår af en meddelelse fra Kommissionen, der har kigget på processen og vurderet, at salget er sket i en åben og konkurrencedygtig udbudsproces med en god pris til følge.

"De tyske myndigheder har fundet en vedvarende løsning for HSH Nordbank, som undgår behovet for yderligere offentlig støtte til banken. På baggrund af de nye private ejeres forretningsplan kan HSH blive en levedygtig markedsspiller, som fortsætter med at støtte den økonomiske udvikling i Tyskland," siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager i meddelelsen.

Prisen for banken, der sælges af delstaterne Hamborg og Slesvig-Holsten, er 1 mia. euro, og ud over Cerberus Capital omfatter køberkredsen også J.C. Flowers, Bawag, Goldentree Asset Management og Centaurus Capital.

EU har tidligere krævet, at delstatererne skulle sælge banken, efter at de efter finanskrisen støttede finansielt op om banken.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs