FinansWatch

Jyske Bank-boss opfordrer til undersøgelse af digitale centralbankpenge

Jyske Banks topchef, Anders Dam, opfordrer til, at Danmark undersøger mulighederne for at indføre e-kroner, ligesom man gør det i andre lande. Digitale centralbankpenge kan legitimere et kontantløst samfund, siger han til FinansWatch.

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam

Topchef for landets næststørste bank, Anders Dam, mener, at man i Danmark bør undersøge mulighederne for indførslen af såkaldte e-kroner, ligesom man i øjeblikket undersøger det spørgsmål i andre lande, heriblandt i Sverige i regi af Riksbanken.

E-kroner er en digital valuta, som er udstedt af en centralbank. I takt med at de nordiske økonomier bevæger sig nærmere et kontantløst samfund, vil det være en mulighed for en centralbank at udstede digitale penge, ligesom en centralbank i dag kan udstede sedler og kroner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs