Hollandsk storbank afviser at hvidvaskforlig påvirker udbyttet

Storbanken ING Groep indgik i år forliog med de hollandske myndigheder i hvidvasksag, men bankens direktør afviser, at forliget, hvor banken betaler 5,8 mia. kr., bliver en trussel for bankens udbytter.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Den hollandske storbank ING Groep kom bedre ud af tredje kvartal end ventet blandt analytikerne, men bankens milliardforlig i en hvidvasksag spøger fortsat.

Nettorenteindtægterne endte på 3,50 mia. euro i kvartalet. Det var lidt over 3,46 mia. euro, som var ventet blandt analytikerne, viser estimater indsamlet af storbanken selv ifølge Bloomberg News.

Det underliggende overskud før skat landede på 2,12 mia. euro i perioden, og det var også over analytikerestimatet om et overskud før skat på 1,91 mia. euro.

Storbanken indgik i september i år et forlig med de hollandske myndigheder i en sag om blandt andet hvidvask i perioden 2010 til 2016.

ING erkendte væsentlige brister i sine procedurer i forhold til at forebygge finansiel kriminalitet og accepterede at betale 775 mio. euro, eller omtrent 5,8 mia. kr., for at forlige sagen.

Bankens administrerende direktør, Ralph Hamers, oplyser til Bloomberg News, at forliget ikke udgør en trussel for udbyttet, men han fortæller i forbindelse med regnskabet, at sagen har skadet bankens omdømme.

 

/ritzau/FINANS

Hvidvasksag koster storbanks finansdirektør jobbet 

Hollandsk storbank indgår milliardforlig i hvidvasksag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også