FinansWatch

Nykredit melder sig ind i priskrig

Nykredits hævede for år tilbage priserne i Totalkredit, men er i dag billigst, skriver Berlingske Business.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dige

For tre år siden hævede Nykredit priserne og gjorde Totalkredit til det dyreste realkreditinstitut, men nu er det billigst.

Det skriver Berlingske Business.

Nykredits topchef, Michael Rasmussen, indgik for tre år siden i en stor debat, da han valgte at hæve priserne på boliglån, som gjorde datterselskabet Totalkredit til det dyreste realkreditinstitut i Danmark.

Alle kunder i Totalkredit fik dengang et brev, hvor der stod, at kundernes boliglån ville blive dyrere, uanset beløbet og om de havde variabel eller fast rente.

Michael Rasmussen forsøgte flere gange at forsikre kunderne om, at de ville få glæde af en fordelsmodel, hvor der automatisk ville blive trukket fra bidragsbetalingerne hvert kvartal. Kunderne var dog stadig utilfredse, da faktum forblev, at Totalkredit ville gå fra at være en af markedets billigste til det dyreste.

I 2016 begrundede Nykredit-topchefen prisstigningen med, at selskabet blev nødt til at øge indtjeningen for at leve op til myndighedernes krav og markedets forventninger.

"Det er en væsentlig forudsætning for, at vi fortsat kan tilbyde stabile boliglån til danskerne," skrev Nykredit til sine kunder.

Michael Rasmussen tilføjer, at de har fået skabt en virksomhed med et stærkt afkast, og at de vil udbyde danskerne sikre og billige lån. Topchefen mener også, at hvis ikke de kan tilbyde kunderne disse lån, så har selskabet fejlet.

/ritzau/FINANS

Ny aftale styrker Totalkredit og sparer partnerbanker for tocifret millionbeløb  

Nykredit uddeler rabat til erhvervskunderne 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs