FinansWatch

Advokat: Hovedmistænkt i udbyttesag mangler penge til sit forsvar

Ifølge en forsvarsadvokat er Sanjay Shah, som er mistænkt for at stå bag udbyttesvindel for milliarder af kroner, ved at løbe tør for midler til at forsvare sig mod anklagerne fra den danske stat. Det skriver Finans.

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah, som er hovedmistænkt i sagen om udbyttesvindel  for 12,7 mia. kr., er ved at løbe tør for midler til at forsvare sig mod anklagerne fra den danske stat.

Det fortalte en af hans forsvarsadvokater for nylig under en retshøring i Dubai, som Finans har gennemgået og beretter fra fredag.

Under høringen bad advokat Nigel Jones en dommer om at frivgive mindst en mio. pund, som står indefrosset på en konto i Dubai. Det skyldes, at Shah efterhånden er ved at mangle penge til sit forsvar.

"Den ene af to fundingmuligheder, som jeg kender, er to lejligheder i Limestone House (luksusbyggeri i Dubai). Den ene er solgt og pengene er ved at komme ind. Den anden har været på markedet længe, men har ikke tiltrukket købere. De kan forestille dem, hvilket pres det sætter Shah under," sagde advokat Nigel Jones på retsmødet ifølge Finans.

Erhvervsmediet skriver, at Sanjay Shahs pengemangel skyldes, at Skat har haft held til at indefrosse værdierne i hans to selskaber i Dubai, Elysium Global og Elysium Properties.

Sanjay Shah ramte overskrifterne i de danske medier i november 2015, hvor DR Nyheder kunne afsløre, at han var den hovedmistænkte i sagen om omfattende fusk med udbytteskat. Der er siden rejst sager i Dubai, London, USA og en række andre steder.

 Tysk bank har haft finger med i svindel om udbytteskat for over 12 milliarder

Bagmandspolitiet tættere på bagmænd til udbyttesvindel 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs