Estisk centralbank går i rette med omfang af mulig hvidvask

Den estiske centralbank fortæller, at det ikke er muligt at sætte tal på, hvor mange penge såkaldte non-resident kunder har sendt ind og ud af landet fra 2005 til 2018. (Opdateret onsdag kl. 20:19)

(Opdateret onsdag kl. 20:19)

Estlands centralbank går i rette med en nyhedsartikel, som onsdag beskrev, hvordan der er strømmet milliarder af kroner fra udenlandske kunder gennem landets banker i en længere årrække.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg News er der strømmet omkring 900 mia. euro fra såkaldte non-resident kunder, eller cirka 6500 mia. kr., igennem de estiske banker fra 2008 til 2015.

Det kan umiddelbart indikere, at Danske Bank ikke er alene om at have faciliteret hvidvask af penge via Estland, og nyheden fik onsdag bankaktierne til at falde i hele Norden.

Men oplysningerne er vildledende, skriver den estiske centralbank i en meddelelse.

De 900 mia. euro dækker over samtlige transaktioner ind og ud af Estland i perioden. Det vil sige, at de også omfatter almindelige pengeoverførsler til og fra estiske virksomheder i forbindelse med almindelige import og eksport.

"Betalinger over grænsen kan indeholde strømme fra non-residents, men centralbanken fører ikke separat statistik med de transaktioner," skriver centralbanken, Eesti Pank, i meddelelsen.

Voldsomme børsklø til svenske storbanker på hvidvask-mistanke

Estisk milliard-gennemstrømning gør ondt på svenske banker 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også