FinansWatch

Estisk milliard-gennemstrømning gør ondt på svenske banker

Flere svenske bankaktier dykker efter indikationer af, at Danske Bank ikke har været alene om at være blevet misbrugt til hvidvask i Estland.

Swedbank-aktien er det svenske eliteindeks' bankaktie, der er faldet mest i kølvandet på hvidvasksagen

De svenske banker er rykket ned i bunden af det svenske eliteindeks, efter indikationer af at Danske Banks estiske hvidvask-skandale ikke står alene.

I hvert fald rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg News om transaktioner for omkring 6500 mia. kr. fra udenlandske kunder, der er strømmet igennem estiske banker i årene fra 2008 til 2015. Tallet stammer fra den estiske centralbank.

Danske Bank har til sammenligning undersøgt transaktioner for 1500 mia. kr. i årene mellem 2007 og 2015.

Værst står det til for Swedbank, der har en stor afdeling i Estland. Aktien falder 6,7 pct. og dumper til bunds i det svenske eliteindeks.

Swedbank udtaler ifølge nyhedsbureauet Direkt, at den "kender hverken beløbet eller kommentarerne fra den estiske centralbank", som Bloomberg henviser til.

SEB dratter samtidig med 3,6 pct., og Handelsbanken falder 2,2 pct.

Nordeas svenske notering ligger 1,8 pct. lavere.

I Oslo falder DNB med 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Hvidvask-skandale kan koste Danske Bank selvstændigheden

Nordea stopper for nye investeringer i Danske Bank-aktier  

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs