FinansWatch

Voldsomme børsklø til svenske storbanker på hvidvask-mistanke

Flere svenske storbanker faldt onsdag markant, efter nyhedstjenesten Bloomberg skrev, at der mellem 2008 og 2015 er strømmet i alt ca. 6.500 mia. kr. gennem estiske bankers udenlandske kunder. Især Swedbank, og bankens danske topchef, er i fokus.

Swedbank-aktien blev onsdag hårdt ramt af nervøsitet over hvidvask-sager.

De svenske storbanker Swedbank og SEB fik markante klø på Stockholmsbørsen onsdag eftermiddag, efter nyhedstjenesten Bloomberg skrev, at der ifølge tal fra den estiske centralbank i alt er strømmet 6.500 mia. kr. gennem det lille baltiske lands banker fra udenlandske kunder, mellem 2008 og 2015.

Det er betydeligt mere end de ca. 1.500 mia. kr., som er blevet håndteret fra udenlandske kunder af Danske Banks filial i Estland mellem 2007 og 2015.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs