FinansWatch

Tilsyn føjer ny virksomhed til regulatorisk sandkasse

Finansvirksomheden E-nettet begynder i dag som virksomhed nummer to et testforløb i Finanstilsynets nye regulatoriske sandkasse FT Lab.

Foto: /ritzau/Lars Krabbe

Finanstilsynet har fundet endnu en finansvirksomhed, som bliver en del af det såkaldte FT Lab. En såkaldt regulatorisk sandkasse, hvor tilsynet hjælper mindre selskaber med at teste deres forretningsmodel op mod gældende lovgivning, mens tilsynet samtidig bliver klogere på nye teknologier.

Selskabet, der er tale om, hedder E-nettet og er ejet de danske penge- og realkreditinstitutter. Selskabet arbejder med teknologier inden for maskinklæring med henblik på at digitalisere processer for at reducere risici og ressourceforbrug, skriver tilsynet.

"Der ligger et stort potentiale i anvendelsen af machine learning, og Finanstilsynet vurderer, at teknologien i fremtiden vil finde bredere anvendelse på tværs af erhvervslivet, herunder også inden for den finansielle sektor," skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside. 

"Finanstilsynet ønsker at bidrage positivt til dette, og i samme ombæring udbygge sin forståelse af teknologien. Derved understøtter testen, at blandt andet regulatorisk stillingtagen vil blive foretaget på et oplyst og betryggende grundlag," lyder det videre.

Den første virksomhed, som blev optaget i FT LAB, var fintechvirksomheden Hiveonline.

Finanstilsynet sætter navn på første firma i ny fintech-sandkasse

Tilsyn tilfreds med interesse for ny regulatorisk sandkasse 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs