FinansWatch

Nationalbanken åbner ny statsobligationsserie

Nationalbanken har på statens vegne valgt at åbne en ny 12-årig inflationsindekseret obligationsserie.

Nationalbanken vil 7. februar åbne en ny statsobligationsserie med udløb 15. november 2030.

Kuponrenten fastsættes til blot 0,1 pct. Det er betydeligt under renten på statsobligationer med tilsvarende løbetid, men den lave kuponrente skyldes, at der er tale om en inflagtionsindekseret obligation. En obligationstype, der er meget populær blandt visse typer investorer.

Nationalbanken har allerede i dag en inflationsindekseret obligation i sin såkaldt primære lånevifte. Det vil sige de obligationer, som Nationalbanken typisk udsteder i, når statens gæld skal finansieres.

Den obligation har også en kuponrente på 0,1 pct., men udløber i 2023. Da inflationsindekserede obligationer typisk giver mest mening for længere løbetider, oplyser Nationalbanken at man vil ophøre med at udstede 2023-obligationer.

Nationalbanken oplyser, at man forventer en årlig nominel udstedelse på tre til fem mia. kr.

 

Forsiden lige nu

Avis: Minister vil lukke ATP-sag om skattenedslag

Seks års kamp for en pensioneret arkitekt med ATP om at få udbetalt skattenedslag er formentlig slut, efter skatteminister Karsten Lauritzen har besluttet at finde en afslutning på sagen. Det skriver Finans.

Regeringen varsler ændringer på lånemarkedet

I ny såkaldt forbrugerpolitisk strategi ytrer regeringen, at man ønsker at ophæve risikomærkningen af boliglån, mens det skal være lettere at finde lånetilbud. Derudover lægges der op til en bedre beskyttelse af forbrugere, som optager kviklån.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere