FinansWatch

Nationalbanken åbner ny statsobligationsserie

Nationalbanken har på statens vegne valgt at åbne en ny 12-årig inflationsindekseret obligationsserie.

Nationalbanken vil 7. februar åbne en ny statsobligationsserie med udløb 15. november 2030.

Kuponrenten fastsættes til blot 0,1 pct. Det er betydeligt under renten på statsobligationer med tilsvarende løbetid, men den lave kuponrente skyldes, at der er tale om en inflagtionsindekseret obligation. En obligationstype, der er meget populær blandt visse typer investorer.

Nationalbanken har allerede i dag en inflationsindekseret obligation i sin såkaldt primære lånevifte. Det vil sige de obligationer, som Nationalbanken typisk udsteder i, når statens gæld skal finansieres.

Den obligation har også en kuponrente på 0,1 pct., men udløber i 2023. Da inflationsindekserede obligationer typisk giver mest mening for længere løbetider, oplyser Nationalbanken at man vil ophøre med at udstede 2023-obligationer.

Nationalbanken oplyser, at man forventer en årlig nominel udstedelse på tre til fem mia. kr.

 

Forsiden lige nu

Jyske Bank siger farvel til 200 ansatte på et år

Henover det seneste år er der blevet flere end 200 færre medarbejdere i Jyske Bank-koncernen. Til FinansWatch siger topchef Anders Dam, at fleksible medarbejdere ikke skal frygte for deres job i fremtiden.

Salling Bank øger overskuddet i første halvår

Mens der er pres på toplinjen, trækker kursreguleringer og tilbageførsler af nedskrivninger Salling Banks bundlinje frem. Banken fastholder forventningerne til helåret, men regner nu med at lande i det øvre interval (Opdateret).

Nationalbanken: Kapitalkrav skal sikre realkreditten

Det var en fejl, at realkreditinstitutterne ikke blev underlagt NEP-kravene sammen med bankerne, lyder det fra Nationalbanken. I Finans Danmark påpeger man dog, at realkreditinstitutterne hviler på en sikrere forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere