Forbrugerombudsmanden dumper netudlånere

Fire ud af fem kreditgivere på nettet har ikke helt styr på tingene viser en kommende undersøgelse fra Forbrugerombudsmanden.

En ny fælleseuropæisk undersøgelse af udlånere på nettet tyder umiddelbart på, at al ting ikke er helt som det skal være. Forbrugerombudsmanden, der har stået for den danske del af undersøgelsen, har i kun for to ud af 11 undersøgte sider kunne melde hus forbi - resten af udlånerne har ting, de skal have rettet op på.

Præcis hvad fejlene er, og hvem det drejer sig om, kommer dog først frem når undersøgelsen er endelig færdig, og ombudsmanden har været i kontakt med de respektive udlånere, lyder det i en meddelelse.

"Forbrugerombudsmanden har (...) gennemgået en række finansieringsselskabers hjemmesider med henblik på at undersøge, om de overholder oplysningskravene, der gælder for markedsføring af kreditter på nettet, og som følger af markedsføringsloven og e-handelsloven, herunder vildledningsforbuddet i markedsføringslovens paragraf 3," skriver tilsynet og fortsætter:

"Der er blandt andet blevet undersøgt om:"

  • navn og adresse på låneudbyderen er angivet på hjemmesiden,
  • ÅOP (årlige omkostninger i procent) er oplyst korrekt,
  • produktets væsentligste egenskaber er oplyst klart og tydeligt,
  • de samlede kreditomkostninger eller måden hvorpå disse kan beregnes er oplyst klart og utvetydigt, og om
  • de umiddelbart angivne oplysninger om kreditten er egnet til at vildlede, eller om der er tale direkte forkerte oplysninger.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

"Forbrugerombudsmanden har som led i den europæiske undersøgelse besøgt 11 danske hjemmesider, hvoraf to ikke gav anledning til bemærkninger. Det endelige resultat af undersøgelsen foreligger dog først, når Forbrugerombudsmanden har været i dialog med de pågældende kreditgivere. Kreditgiverne er alle hjemmehørende i Danmark," skriver ombudsmanden videre og ridser de mulig konsekvenser op:

"Overtrædelser af markedsføringslovens bestemmelser om vildledning og angivelse af kreditoplysninger ved markedsføring af kreditter kan efter omstændighederne straffes med bøde."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også