FinansWatch

NPinvestor: Erik Damgaard sikrer børsnotering

NPinvestors storaktionær Erik Damgaard er selv sprunget til for at sikre, at selskabets børsplaner realiseres.

FREDERIKSEN OLE/POLFOTO/arkiv
Foto: FREDERIKSEN OLE/POLFOTO/arkiv

NPinvestor, der har forsøgt at få sit aktieudbud tegnet af flere omgange og kort før jul forlængede tegningsperioden til den 15. januar, har netop fået garanteret minimumstegningen på 1 mio. aktier.

"Tegningsgarantien stilles blandt andet af storaktionæren Erik Damgaard, som også har en central rolle for udviklingen af selskabets teknologi og tradingplatformen Straticator," skriver NPinvestor i en meddelelse.

Det seneste aktieudbud startede den 1. december og blev forlænget den 18. december. Selskabet har udbudt mellem 1 og 1,28 mio. aktier til en pris på mellem 14 og 18 kr. per styk.

Forinden blev et aktieudbud i november aflyst på grund af it-problemer.

Denne gang har NPinvestor så fået hjælp af sine eksisterende aktionærer til at nå i mål.

"Investorer har afgivet tegninger af selskabets aktier i et sådan tilstrækkeligt omfang, at i kombination med en lille kreds af eksisterende aktionærers tegningsgarantier sikres udbuddet gennemført, idet det samlede minimum tegnede beløb bliver de i prospektet angivne 14 mio. kr.," skriver NPinvestor i meddelelsen.

Udbuddet lukkes den 15. januar, og resultatet af udbuddet offentliggøres om morgenen den 17. januar, der også ventes at blive første handelsdag på First North.

Pengene fra NPinvestors aktiesalg skal bruges til at gennemføre planerne om at oprette et fondsmæglerselskab, som kræver 12,5 mio. kr. i startkapitalisering.

I fondsmæglerselskabet får kunderne adgang til it-platformen Straticator, som er udviklet af Erik Damgaard, der også er største investor i selskabet med 28,6 pct. af aktierne før børsnoteringen.

Forsiden lige nu

Maersk vil tage bid af marineforsikringsmarkedet

Containerrederiet går nu ind på marineforsikringsmarkedet med det, selskabet kalder en "udvidet ansvarsløsning", som lukker huller i uforudsete situationer. Forsikringsaktør vurderer, at produktet især vil være relevant for mindre afskibere.

Ny rapport forudser pres på kapitalforvalteres indtjening

Indtjeningen hos kapitalforvaltere vil komme yderligere under pres, forudser PWC i international rapport, og tendensen ventes også at ramme danske forvaltere, vurderer dansk partner i konsulenthuset. Hos en af landets største kapitalforvaltere kan man godt kende tendensen, men ser muligheder i en ny forretningsmodel.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere