Avis: Politisk flertal for at fjerne rådgivningsgebyrer

Børsen skriver, at et bredt flertal i folketinget vil stramme reglerne for provisionsordninger mellem investeringsforeninger og finansielle rådgivere. Ministeren træder vande i sagen.

De danske folketingspolitikere henter inspiration i England, hvor det fra årsskiftet er slut med de såkaldte "kickback-ordninger", hvor private investorer typisk betaler mellem 0,3 og 0,7 pct. af afkastet for den rådgivning, man har fået i banken, når man har valgt en investeringsforening. Problemet er, ifølge de danske politikere, at der i dag ikke er tilstrækkelig med synlighed omkring gebyret.

I Finanstilsynet har man længe været opmærksom på problemet, og siden investeringforeningernes årsmøde i april har tilsynet kulegravet, hvor meget bankerne egentlig gør ud af at fortælle kunderne om de provisioner, de får fra investeringsforeningerne.

“Det er noget, der hele tiden skal være fokus på, og det er derfor, vi undersøger området, så vi kan få en debat om, hvordan det bliver reguleret,” siger kontorchef Annette Bjaaland Andersen.

Vækst- og erhvervsminister Ole Sohn vil afvente nærmere drøftelser i EU-regi, før han vil foretage sig noget, mens Investeringsforeningsrådet mener, at et forbud mod rådgivningsgebyret er den forkerte vej at gå.

Direktør Jens Jørgen Holm Møller er af den overbevisning, at hvis investeringsforeningerne ikke må betale bankerne for at rådgive om deres produkter, så vil bankerne vælge kun at rådgive om investeringsforeninger fra deres egne datterselskaber.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også